Gå till innehåll

Oläst innehåll

Visar statusuppdateringar, ämnen och kalenderhändelser postad de senaste 365 dagarna.

Detta flöde auto-uppdateras     

 1. Igår
 2. Snowman

  Båtlivet i USA

  Fast du får ju med en Corvette uppsminkad till Ferrari Daytona med. 😂 Tänkte när jag såg annonsen för några veckor sen att priset omöjligt kunde stämma...men det verkar ju som att det gör det. Serien och båten är en av de ballaste någonsin, "Ferrarin" med, men inte sååå balla.
 3. Tidigare
 4. Göran med FormaM28

  Lite nya eller uppdaterade lagar

  Ett flertal av kustbevakningens befogenheter samlas i en ny kustbevakningslag (FöU4) Kustbevakningens arbete inom brottsbekämpning, ordningshållning samt kontroll och tillsyn ska samlas i en och samma lag för att göra reglerna mer lika och lättöverskådliga. Kustbevakningens arbete till sjöss ska också tas till vara på ett bättre sätt genom att myndigheten får ett större ansvar för såväl brottsbekämpning som ordningshållning. En polis ska få rätt att genomsöka båtar efter vapen och andra farliga föremål utifrån samma möjligheter som gäller för genomsökning av fordon efter sådana föremål. Riksdagen sa ja till regeringens förslag. Den nya lagen och lagändringarna den medför börjar gälla den 1 april 2019.
 5. 1800thomas

  Båtfilm

  Jag hoppas att vi slipper se den svenska versionen av klippet!
 6. Jens

  Arctic Blue rib?

  Viss erfarenhet och kunskap har jag, iaf av just mitt exemplar. Har faktiskt aldrig stött på någon annan Arctic Blue på nära håll. Min är från 02 har jag för mig, och har haft lite olika motorer i sitt liv. Vet att någon provade med en Merc 300 xs för att åka fort men vet inte hur det gick. När jag övertog den satt det en 300 Suzuki på, den maskinen fanns ju då bara med 25 tums rigg och akterspegeln var en vanlig 20" så det såg lite knepigt ut med en manuell lift i sitt allra högsta läge. Nu är båten ombyggd med drygt 25" akterspegel och lite annorlunda akterdäck och det funkar bra. Skrovet verkar väldigt välbyggt, hittar inget som gått sönder efter vad jag tror rätt hårt brukande, däremot är vissa saker som luckor och pulpet lite tunt plastade och uppvisar sprickor här o där, finns lite att fixa där. Tuber är bytta på min för några år sedan, dom äldre hade blå eller gula tuber vad jag vet och kvalitén på det gummit var visst inte optimal har jag hört från dom som kan sånt. Mitt ekipage gör 50+ som den är nu, det går säkert att hitta lite till men det får räcka för stunden. Sjöegenskaper finns o blir över, den går väldigt stabilt och tryggt (nästan tråkigt...) i alla (i stort sett iaf) väder. Ja, jag gillar den ordentligt😉
 7. robinrobin

  Tristan Båtar!

  Jag har en 315 Fly, välbyggd och bra båt. Lättdriven, marschar 22-25 knop med kad 43. Kanske till salu då jag letar fly runt 40 fot.
 8. DragonApan

  Arbetstillfällen och resurser i marinbranschen

  Fixa filial i Tyresö 😉
 9. JanJ

  Bilder Från Båtliv

  En bekant och en kompis till honom åkte en lång sväng på vattenskoter i torsdags genom Stockholms skärgård...
 10. exante

  Exante,s båt projekt

  Konrad till taxibåten
 11. Anders smuggler

  Smuggler

  Den från 2010 är såld.
 12. DragonApan

  Eldorado SS

  @Micke Fredriksson kolla med folket i gruppen båtracing förr och nu på fb
 13. Kane

  Hur Mycket kör ni?

  30 timmar ca med en dagtursbåt (bow rider). Vet dock ej antal tillfällen.
 14. Navigare

  Varvar inte bakåt

  Det måste nästan vara något i gasreglaget som spökar, oavsett om du lägger i back eller fram så rör sig trottelarmen åt samma håll.
 15. Martin

  Swecat racing hypercat

  Ja den är förjävla läcker.
 16. nbottning

  Båtlivet i Luleåskärgård

  Åh, nu har jag sett klart det sista på den vackra filmen @Eken tipsade om (https://www.oppetarkiv.se/video/1556272/vildmark) Blev alldeles varm i hela själen. Och en av de då så unga stugvärdarna på Kluntarna var ju en bekant visade det sig 🙂
 17. jeepen

  Nyheter i Marinbranchen.

  Inte för att det har med själva propellern att göra. Men texten om 0.5% SOx pratar om % i avgaser när regeln egentligen är om innehåll i bränsle.
 18. Tom

  Båtlivet på Ljusnan

  Nu är alla mina båtar uppe för vintern.
 19. exante

  Båtrutor och aluminium

  man får gör mallar i masonite.
 20. Bengtsson

  Söker en båt på forumet

  Hallå Lundgren! Många tack, precis vad jag letade efter👍🏻😃
 21. Gasglad

  Test: Utombordare mot inombordare!

  Egentligen går det inte att ställa utombordare mot inombordare. Utombordarna iallafall de maskiner med mycket hk differentierar sig rätt rejält idag mellan märkerna. Suzuki med hög utväxling stor stigning på proppar och duopropp feta växelhus. Bra till båtar som är tunga eller ska gå med mycket last jämt men inget för snabba båtar över 60 knop. Yamma flörtar med snabba båtar upp till 300 hk sen går man över mer på Suzukis linje fast inte riktigt lika extremt. Mercury, faktiskt de som har störst utbud på utväxlingar och drev samt lite olika powerheads, rena smörgåsbordet men gör det samtidigt klurigare för kunden att välja rätt. Evinrude. Försöker sig på ”one size fits all”. Dvs en motorserie två växelhus (kan ha fel här) flörtar defenitivt med de snabba båtarna men går inte riktigt så extremt som man kanske måste för att vara racing, bra fina rappa motorer med långt serviceintervall men målgruppen är lite alla (alla kan också läsas som ingen) med ett undantag för bassboats. Farlig väg att gå när konkurrensen är stor. Honda tja vet inte riktigt, känns som om man fastnade på 2004 och inte kom vidare. Men är helt klart mer lik Suzuki med hög utväxling stora proppar och pratar om kvalitet pga 80-tals bilracing Detta gör tycker jag att det inte går att jämföra, Det är inte en teknik mot en annan utan mer 6-7 tekniker att ställa mot varandra.
 22. Flajjan

  Det hände en grej..

  Efter några vändor fram och åter så är jag numer stolt ägare till två halva Yamaha 9,9.. En som har hål i sig. En utan rigg. Inom en överskådlig framtid skall jag plocka isär och ihop dessa motorer och se om vi kan få ihop en duglig och resterna skall plockas av och läggas i en låda för reservdelar.
 23. matte_lule

  Dags för ny båt, men vad? :)

  Ska göra det
 24. Gasglad

  Olyckor och annat otyg

  Stor plotter är lite farlig...lätt att titta för mycket på den
 25. Haddock_

  Men hur kör man egentligen?

  oxalsyra mjukar upp algerna så du slipper vara så hård mot dem, men min erfraenhet är man ändå måste mekaniskt borsta lite och sen köra högtrycken.
 1. Ladda in mer aktivitet
×

Viktig information

Genom att fortsätta läsa på vår webbplats accepterar du vårt användande av cookies