Gå till innehåll

Oläst innehåll

Visar statusuppdateringar, ämnen och kalenderhändelser postad de senaste 365 dagarna.

Detta flöde auto-uppdateras     

 1. Today
 2. Lars Ström

  Båtlivet i USA

  Startar i morgon. Vet inte riktigt vem Carina Storm är..
 3. Senaste veckan
 4. Micke Fredriksson

  Eldorado SS

  Ja det har du rätt i. Jag har googlat som en galning utan att hitta något skrov som påminner om vår båt.
 5. Kane

  Hur Mycket kör ni?

  30 timmar ca med en dagtursbåt (bow rider). Vet dock ej antal tillfällen.
 6. Davo

  Båtfilm

 7. Tidigare
 8. Navigare

  Varvar inte bakåt

  Det måste nästan vara något i gasreglaget som spökar, oavsett om du lägger i back eller fram så rör sig trottelarmen åt samma håll.
 9. Martin

  Swecat racing hypercat

  Ja den är förjävla läcker.
 10. nbottning

  Båtlivet i Luleåskärgård

  Åh, nu har jag sett klart det sista på den vackra filmen @Eken tipsade om (https://www.oppetarkiv.se/video/1556272/vildmark) Blev alldeles varm i hela själen. Och en av de då så unga stugvärdarna på Kluntarna var ju en bekant visade det sig 🙂
 11. jeepen

  Nyheter i Marinbranchen.

  Inte för att det har med själva propellern att göra. Men texten om 0.5% SOx pratar om % i avgaser när regeln egentligen är om innehåll i bränsle.
 12. Tom

  Båtlivet på Ljusnan

  Nu är alla mina båtar uppe för vintern.
 13. exante

  Båtrutor och aluminium

  man får gör mallar i masonite.
 14. Bengtsson

  Söker en båt på forumet

  Hallå Lundgren! Många tack, precis vad jag letade efter👍🏻😃
 15. exante

  Exante,s båt projekt

  nerfällbara fönster fixar vi med.
 16. Gasglad

  Test: Utombordare mot inombordare!

  Egentligen går det inte att ställa utombordare mot inombordare. Utombordarna iallafall de maskiner med mycket hk differentierar sig rätt rejält idag mellan märkerna. Suzuki med hög utväxling stor stigning på proppar och duopropp feta växelhus. Bra till båtar som är tunga eller ska gå med mycket last jämt men inget för snabba båtar över 60 knop. Yamma flörtar med snabba båtar upp till 300 hk sen går man över mer på Suzukis linje fast inte riktigt lika extremt. Mercury, faktiskt de som har störst utbud på utväxlingar och drev samt lite olika powerheads, rena smörgåsbordet men gör det samtidigt klurigare för kunden att välja rätt. Evinrude. Försöker sig på ”one size fits all”. Dvs en motorserie två växelhus (kan ha fel här) flörtar defenitivt med de snabba båtarna men går inte riktigt så extremt som man kanske måste för att vara racing, bra fina rappa motorer med långt serviceintervall men målgruppen är lite alla (alla kan också läsas som ingen) med ett undantag för bassboats. Farlig väg att gå när konkurrensen är stor. Honda tja vet inte riktigt, känns som om man fastnade på 2004 och inte kom vidare. Men är helt klart mer lik Suzuki med hög utväxling stora proppar och pratar om kvalitet pga 80-tals bilracing Detta gör tycker jag att det inte går att jämföra, Det är inte en teknik mot en annan utan mer 6-7 tekniker att ställa mot varandra.
 17. Baretta

  Jorden-runt-drömmar

 18. Flajjan

  Det hände en grej..

  Efter några vändor fram och åter så är jag numer stolt ägare till två halva Yamaha 9,9.. En som har hål i sig. En utan rigg. Inom en överskådlig framtid skall jag plocka isär och ihop dessa motorer och se om vi kan få ihop en duglig och resterna skall plockas av och läggas i en låda för reservdelar.
 19. matte_lule

  Dags för ny båt, men vad? :)

  Ska göra det
 20. Gasglad

  Olyckor och annat otyg

  Stor plotter är lite farlig...lätt att titta för mycket på den
 21. Haddock_

  Men hur kör man egentligen?

  oxalsyra mjukar upp algerna så du slipper vara så hård mot dem, men min erfraenhet är man ändå måste mekaniskt borsta lite och sen köra högtrycken.
 22. Husse

  Bilder Från Båtliv

  Varmt i luften men riktigt kallt i vattnet. 14 grader i bråviken idag 🙂
 23. JanJ

  Hur tankar ni?

  Just det där har jag funderar över några gånger. Är verkligen en liter en liter...?? Jag nollställer alltid hur mycket jag förbrukat sedan senaste tankningen. När jag fyller fullt så skiljer det ibland en hel del mellan förbrukat och hur mycket jag fyller i. Visst, kan vara fel i mätaren, men jag undrar jag....
 24. Gasglad

  Smuggler

  Ja när den jagar ikapp mig så toppade jag 66 knop på den repan
 25. Flajjan

  Köpråd - DC 35-40 fot, pris ca 1000'

  Jag kanske är lite partisk med Nord West, det som jag uppskattar med Nord West - jämfört med Princess etc är att man i Nord West sitter högre upp i salongen och kan titta ut genom fönstren. I Princess sitter man längre ner i en vardagsrums soffa. Båda har sina fördelar, jag uppskattar den högre positionen mer iom att man kan se ut bättre och dom som sitter med när man åker sitter i samma höjd. Salongen blir luftigare i en fly båt jämfört med en DC. Som Dicke sa så slipper man inte kapell - det ska endå upp och ner på fly och vikas upp på akterdäck. Utan kapell på akterdäck tappar man mycket värdefull yta. Vi sitter nästan uteslutande på fly när vi kör, det är bara vid dåligt väder som vi sitter inne. Något som jag saknar är just den stora soffan i aktern på en DC där man kan sitta/ligga och mysa i solen. På mindre DC blir det lite väl mycket kuvös känsla kan jag tycka. Byggkvalitetsmässigt är Nord West väldigt välbyggda, känns som att dom åldras med värdighet. Lycka till med ditt I-landsproblem
 26. Gelis

  Skärgårdskrogar

  Mons Båthus, Norra Finnö StAnna Östergötland. Suverän mat, gästbrygga, fin utsikt
 27. Gasglad

  Justera bromsar båttrailer (BPW)

  Låt det va och kör vagnen.
 1. Ladda in mer aktivitet
×

Viktig information

Genom att fortsätta läsa på vår webbplats accepterar du vårt användande av cookies