Jump to content

Unread Content

Showing status updates, topics and calendar events posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Kalle AMK

  Båtfilm

  Nu vill jag också ha en tender. Hatten av för detta bygge.
 3. Lars Ström

  Båtlivet i USA

  Lång dag på sjön.. Körde runt Mark & Doreen samt många andra motorhomes vänner idag. Hans pontoon med Yamaha motor fick kämpa hårt. Fullgas i många timmar kors och tvärs här på sjön. Några bilder i blandad ordning.
 4. Last week
 5. Gasglad

  Bilder Från Båtliv

  Lite sjöben alltså 😀
 6. Earlier
 7. Infamous

  Erfarenheter av Scarab 302 sport?

  Hej, någon som har connections på den helvita i Gävle? Tydligen köpt förra året i sthlm, 2-takt på så borde vara lätt att upptäcka Hej igen alla! dags att skaffa båt igen, livet kom emellan.... /Thomas
 8. Den är tyvärr borta.
 9. En kompis har haft en orre med två aq130 i... den maxade 22knop en bra dag men var trög efter 17...
 10. CarMan

  Nyheter i Marinbranchen.

  Det Kul när företag vågar att satsa! https://www.breakit.se/artikel/29502/x-shore-bygger-fabrik-i-nykoping-ska-skapa-100-arbetstillfallen
 11. Jarlingar

  Borde jag köpa en snipa?

  Nja axellagringen möjligen, men jämfört med drev så är det kaffepengar att renovera. Rrun är det väl som har billiga inombordsdieslar. Men små Lågvarviga dieselar lever ju en halv evighet iaf. Känns som en båt du får igen pengarna på om du ändrar dig, så köp bara..
 12. Jarlingar

  Lite nya eller uppdaterade lagar

  Ja, men riksdagen vill att det införs en teknikneutral lag som inte gör skillnad på annat än hastighet om jag minns rätt. Så snart är nog kryhålen täckta.. Kan ändå tycka att det är vettigt med ett förarbevis men vi får väl se framöver vilka intyg man får köra på.
 13. Kuling

  Behöver jag verkligen en båt till?

  Jag bjuder 330.000 Rupees, det känns lagom med tanke på hur motorerna ser ut. Det är ju förresten järnskrot, inte motorer.
 14. Min DC på 2500kg med en Merc 7.4MPI drar 1,5L/Nm i marchfart på ca 24-28 knop. Utslaget på hela säsongen brukar jag hamna på 1,7L/Nm, blandad körning sas. Många lurar sig på att en liten motor är mer snål på bränsle, men i många fall är det snarare tvärt om sålänge man inte vill ha en ohyggligt stor maskin eller att man väldigt ofta ligger med spaken i botten.
 15. Stoft

  En liten gissningstävling

  Inte en knop snabbare gick den, men känslan var såklart bättre 😂 IMG_6515.MOV
 16. nomad

  Sjösättning

  Bokad sjösättning i morgon kl 12,00, Lyckades knäcka några revben i förrgår så just nu är man liiite orörlig minst sagt 😃 Frun har fixat det sista inför plumsningen så nu återstår bara att vara tillräckligt pigg i morgon så jag kan köra båten till sin plats 😛
 17. Senijoh

  Köpa ny båt

  De jissel HB coating rollat vart riktigt bra
 18. ekolnskungen

  Smuggler

  Faktum är att vattenjet har bättre verkningsgrad än drev men bara i ett visst fartregister. Beroende på användningsområde kan man få pumpkurvan (vattenjet är som en pump) avstämd efter tex 30-35 knop eller 45-50 knop etc. Jag är ingen expert men man är beroende av intagets längd, desto längre desto högre avstämd fart.
 19. Tobbe Ivarsson

  Tobbe letar båt

  Har inte varit tillräckligt snabb när de har kommit ut någon 24 till rätt pris
 20. Det var fina segel för pengarna.
 21. Flajjan

  Farsan har köpt ”ny” båt

  Du kan behålla AGM i dom andra bankerna så länge du har separator från generatorerna. Funkar fintfint. Precis så som många har. Jag bytte inte allt på mina installationer - det fungerade kanonbra!
 22. Lind4hl

  Long time no see, överväger båtköp!

  Jo den ligger på en hårddisk, men snart ligger den förhoppningsvis på en mailadress Förövrigt tror jag att jag precis missade en par RIKTIGT fina trimplan som var tillsalu. Suck.. pucktvåa som vanligt..
 23. Victor Bergström

  Bygga om båt från inombordare till utombordare

  Jag kör med en rostfribracket på 62cm plus en hiss min nora 20, har som mest åkt 58 knop med en Johnson 225 vro som togs av i vintern, fanns mer att hämta men motorn började bli för gammal så har till det här året skaffat en lite nyare mercury 200 från 2003 och hydrauliskhiss, målet är att nå 60 knop i år
 24. Capitan

  Byte sanitetsystem Chaparral 270?

  Vad är anledningen till att ni behöver byta allt? Att byta slangar är normalt och kanske toalett nån enstaka gång men allt?
 25. matte_lule

  Känner någon till northshoremarine.se?

  Var lite grann så jag tänkte. @Gasglad det var därför jag ställde frågan här. Och jag fortsätter nog att hålla nimbus 26 gruppen fri
 26. CarMan

  Val av ankare? Bruce eller Delta

  Eller om man blir av med ankaret så kan ett reserv vara bra.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

By continuing to browse our site you agree to our use of cookies