NickeI Postad 15 Januari, 2014 Rapport Share Postad 15 Januari, 2014 Mkt grilla på en Weber så klart men en annan favorit är följande: Koka pasta, töm ur vattnet. Rör i lite rökt lax, pesto, rödlök, gurkbitar och lite sallad om det är så att man vill. Klart och sjukt gott. En annan favorit till köttet är att pilla ihop som en form med folie som man häller i olivolja, pressad vitlök och havssalt i. Sedan har man i kokt potatis som man steker i detta på grillen. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Jocke-Chriscraft Postad 30 Januari, 2014 Rapport Share Postad 30 Januari, 2014 Hej...måste få tillfälle att rekommendera en lunchmacka . Gårdagens kalla potatisar skivas på en smörad hårdmacka ...typ ..Vikabröd ....Kalles åvandpå och lite finskuren rödlök som garnering . Det är så sjukt gott :-) den som kan , och vill ...kombinerar detta med en öl och nubbe ! Njuuuuut :-D Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Floyd Postad 12 Mars, 2014 Författare Rapport Share Postad 12 Mars, 2014 Rårivna tomater på toast är en snabb och lätt lunch eller förrätt som passar oss med små båtar. Riv tomaterna grovt och låt de rinna av. Riv vitlök på den fina sidan av järnet och blanda i tomaterna tillsammans med lite olivolja, vinäger samt salt&peppar. Rosta brödet i en torr och het stekpanna, lägg upp tomatröran med lite lufttorkad skinka och garnera med tunna skivor rödlök. Det finns de som pratar om rödvin, men jag tycker faktiskt att pilsner smakar bäst till. Köper man "riktig" lufttorkad skinka så är det inget som behöver förvaras i kyla. Utrustningsmässigt går det åt: Stekpanna Kniv+skärbräda Skål Rivjärn Sil //Floyd Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Flajjan Postad 12 Mars, 2014 Rapport Share Postad 12 Mars, 2014 När vi haft vattenbrist har vi kokat ägg till frukost och sedan hällt vattnet i presson för att få kaffe - funkar. Potatis och ägg kokar man galant tillsammans. Vi lagar alltid all mat från grunden. Eftersom vi numer har ett större kök med både ugn och spis kommer det nog att bli mer ordentlig matlagning. Vi gör ofta grönsaksröror, paprika, succini, lök, vitlök och vad man nu vill ha i en kastrull så fräser man det till det har den konsistens man gillar. Till detta serveras fågel, fisk eller kött. Som sås kan man enkelt röra ihop ajvar och creme fraiche. Super gott! Jag har alltid med mig bra peppar i kvarn och en termometer.. Första gångerna garvade mina vänner åt mig och tyckte att jag var lite väl anal med min matlagning.. Alla lånade min pepparkvarn och termometer, bara för att kolla eftersom den endå fanns.. Sista vändorna ut så körde alla med termometer.. Hahaha, skrattar bäst som skrattar sist. Jag lagar Alltid all mat med termometer - går inte att misslyckas. I sommar ska jag irritera mina vänner med egengjord bearnaise, det är sjukt gott å inte så knöligt att göra, lite tid och pill.. Det viktigaste i båtköket i min mening: en BRA kniv skärbräda en kastrull med lock en stekpanna där man kan använda locket från kastrullen termometer alufolie salt bra peppar i kvarn en skål en bra grilltång Någon form av miniugn, finns formar som man använder på en spisplatta/ biltema gaskök å lite standard torrvaror, mjöl och annat, sjukt nice speciellt en regnig dag att smita ut och plocka blåbär eller vad man kan hitta å göra en paj eller kaka.. Det gör livet i regnet så fantastiskt. Jag har lagt ner en massa "bra att ha" saker som jag inte använt på 4 år. Allt detta kommer att få stanna i garaget.. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
David Berglund Postad 12 Mars, 2014 Rapport Share Postad 12 Mars, 2014 Har jag inbillat mig något när jag bedömer att vattnet efter ett äggkok är otjänligt att sätta i sig? Så har jag alltid resonerat, tycker det varierar friskt hur rena de är och man vet ju vart de kommer ifrån... Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Flajjan Postad 13 Mars, 2014 Rapport Share Postad 13 Mars, 2014 Inget standardförfarande att göra kaffe på äggvattnet.. Men vi har inte blivit sjuka och det fungerar utmärkt, vad göra när man har vattenbrist.. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Danne76 Postad 13 Mars, 2014 Rapport Share Postad 13 Mars, 2014 Man kokar ju vattnet så ev bakterier försvinner så det kan knappast vara så farligt! Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
David Berglund Postad 13 Mars, 2014 Rapport Share Postad 13 Mars, 2014 Njae, det borde ju inte vara farligt med bakgrund i ditt resonemang Danne, jag tänkte ett steg längre när jag ställt frågan. Dock från den stora äggproducent (bondgård) där många köper sina ägg lokalt här omkring, kommer de till min vetskap från hönan, via avsyning och rakt ner i kartong. Så därifrån skulle jag inte komma på tanken att göra det även om bakterierna i teorin är döda, och jag är inte den personen de flesta skulle kalla kräsmagad och känslig. Men kanske har jag överdramatiserat detta lite granna. Googlade lite och hittade bland annat detta.. Många ägg säljs tvättade. De är märkta med en ruta i stämpeln. Tidigare fick inte ekologiska ägg vara tvättade, enligt Krav för att det skulle försämra hållbarheten. Reglerna ändrades för några år sedan, och "tvättade ägg" har redan i produktionsledet tvättats på ett skonsamt sätt som inte lär försämra hållbarheten. Källa: http://www.svt.se/plus/artikelarkiv/fakta-om-aggmarkning-och-krav Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Teji Postad 13 Mars, 2014 Rapport Share Postad 13 Mars, 2014 Jag har testat med äggte en gång, en gång och aldrig mer det smakade hönspuppa Men kaffe kanske döjer det bättre men det är säkert 30år sedan och jag glömmer inte... Långsint ? Normalt inte men på den hönan så Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Floyd Postad 13 Mars, 2014 Författare Rapport Share Postad 13 Mars, 2014 Den stora frågan för mig är hur man kan ha brist på vatten att koka ägg i när man är på båtsemester... 2 Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Flajjan Postad 13 Mars, 2014 Rapport Share Postad 13 Mars, 2014 Det var innan vi började koka ägg i sjövatten.. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Tanya Postad 10 Juni, 2014 Rapport Share Postad 10 Juni, 2014 Standardlunch samma dag som vi har provianterat är hos oss en kycklingtortilla. Blanda en grillad kyckling (förslagsvis rensad)med en stor burk créme fraiche, häll på en påse riven ost och krydda med grillkrydda. Rör ihop och smeta på mjuka tacobröd, vik ihop och stek i olivolja på medelvärme. Gott! Pasta med pesto och riven parmesan blir det ofta strax innan det är dags att åka o handla igen. :-) Burkugnen är min bästa vän! Jag gör en tandoori-biff som serveras med ris. Krydda nötfärs med en ordentlig mängd tandoori och häll i smeten i burkugnen. När den gottar sig på spisen slänger man ihop en tzatziki. Till grillen kan överbliven kokt potatis skivas ner i ugnen, riv lite ost över och ät till köttet. De flesta grönsaker som börjat bli trista kan åka med där. Allt mår bättre med lite ost till! Lapskojs, såklart! Pulvermos och salta biten. Servera med rödbetor. Med lite basvaror som parmesan, olivolja, kapris, kryddor och soja kan man piffa upp även den enklaste pastan. 6 Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Gasglad Postad 3 December, 2014 Rapport Share Postad 3 December, 2014 Som nyutsedd kock ombord på vår "flytande husvagn" har jag naturligtvis skruvat lös den illa fotogenspisen med 2-plattor och burit in min mors gamla Hammock i vardagsrummet för att helt enkelt öva under vintern och bli en mästare i matlagning på minimal yta. Men den stora frågan vad ska jag laga, finns det trix man ska veta för att göra resan till en smakupplevelse av klass? Hittills har jag provat Ravioli med gott resultat. Surströmmingen är ju given men gör man ett storkok pärer på den lilla spisen? Eller blandar man fryst potatis med jäst och sen kokar på annat vis redan i land och helt enkelt dricker dem ombord på båten? Sådär ge mig alla era hemligheter och recept så jag inte verkar vara den nybörjare jag är nästa sommar. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Junker Postad 3 December, 2014 Rapport Share Postad 3 December, 2014 onlinepizza om jag ska försöka göra nått som man inte spyr av Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Lars Ström Postad 3 December, 2014 Rapport Share Postad 3 December, 2014 Just nu äter Vi tre stycken fot long smörgås köpta på Publix i morse. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Gasglad Postad 3 December, 2014 Rapport Share Postad 3 December, 2014 Aha tråden fanns redan..ber om ursäkt att jag inte sökte. Lasse ni har sån tur att ha era subs här längs Norrlandskusten saknar vi dem. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
pitholmarn Postad 21 Mars, 2015 Rapport Share Postad 21 Mars, 2015 Hej på er vårat mackjärn följer altid med oss, går att använda till mycket, steka burgare , korv, kött m.m. Helst över öppen eld men funkar även på gasolplatta. Det använder vi även vintertid på skoterturer. mvh Johan 1 Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
nbottning Postad 21 Mars, 2015 Rapport Share Postad 21 Mars, 2015 Mackjärn är kungligt! 1 Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
DragonApan Postad 22 Mars, 2015 Rapport Share Postad 22 Mars, 2015 Tjejen undra vart du hitt mack järna Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Steffegson Postad 22 Mars, 2015 Rapport Share Postad 22 Mars, 2015 Jag har såna... icke till salu Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
nbottning Postad 22 Mars, 2015 Rapport Share Postad 22 Mars, 2015 Här uppe säljs dom på många ställen, särskilt nu på vårvintern då folk ska ut och göra "klämmackor" i snödrivor lite varstans :-) Mitt senaste av 3 köpte jag på XL bygg i Pajala. Finns lite olika stuk, men jag gillar dom som klämmer mackan till en snäcka typ. Finns dom som är mer öppna. Ett annat tips är att ta rätt på / få tag i ett gammalt våffeljärn från den tiden man använde järnspisen. Dessa funkar även att grädda våfflor i över öppen eld! Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
nbottning Postad 22 Mars, 2015 Rapport Share Postad 22 Mars, 2015 Googlede lite: http://tjuvjakt.jetshop.se/smorgasjarn-h1-p-268-c-366.aspx detta är samma sort jag köpte sist.. Denna av typen som inte klämmer mackan på samma sätt.... http://www.smartfritid.se/uteliv/185-smorgasjarn-i-gjutjarn-enkelt.html Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
DragonApan Postad 22 Mars, 2015 Rapport Share Postad 22 Mars, 2015 Tack så mycke! Ska tippsa tjejen Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
nbottning Postad 22 Mars, 2015 Rapport Share Postad 22 Mars, 2015 Glöm inte, smöret på utsidan! Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
pitholmarn Postad 26 Mars, 2015 Rapport Share Postad 26 Mars, 2015 Sån här använder våran familj. Klockers för både burgare och varma mackor! Johan 1 Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.