Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Yesterday
 3. Lars Ström

  Båtlivet i USA

 4. Tobbe Ivarsson

  Tobbe letar båt

  Hej, Börja att luta mot att jag köper en SUP istället för en båt, tyst billig och miljövänligt. Var dock och kollade på denna https://www.blocket.se/annons/stockholm/bass_25_med_frode_vindavvisare/94962475 idag. Båten var fin och såg ut att inte varit använd så mycket. Påbörja ombyggnation till större sittbrunn. Kanske i smalaste laget för det jag tänkte bruka den till men ett kul projekt där det inte verkar våra något som behövs rivas. Har inte kunnat hitta något på nätet om modellen någon här som vet något?
 5. Båten ser rätt fin ut förutom att viss inredning är demmonterad. Den ägs av ett äldre par som köpte den ny 1980 men som inte har kunnat segla sedan 2016 och båten har stått i båtskjul sedan dess. Det finns två uppsättningar segel, det ena har använts för tävling och det andra till semestersegling och dom ska vara hela och i gott skick. Motorn är en utombordare av äldre slag, bra eller dåligt? Det finns tyvärr massa sentimentala känslor från deras sida inför att sälja men dom kommer aldrig mer att kunna segla så den ska säljas men dom har inte heller någon prisbild klar för vad båte
 6. Last week
 7. Kalle AMK

  Båtfilm

 8. Lars Ström

  Båtlivet i USA

  @Gelis Inga båtar klarar väder och vind i södra Florida om dom inte ligger inomhus. Coronet var minst lika bra som andra märken.
 9. Teji

  Båtlivet i USA

  En kompis luffade från Öregrund till Biskopsudden idag och det var lite stökigt på Ålandshav idag med ostliga vindar... De fick dem i sidan så det gungade en hel del 😅
 10. Gelis

  Båtlivet i USA

  Inte ens en Coronet står emot det klimatet i 40-50 år😉, undrar hur modernare båtar klarar sig i det avseendet😁
 11. Planen var att segla igen men en slarvig fot satte stopp för det så det blev en pensionärspråm istället... Annars började jag kappsegla med optimistjolle sedan vidare till större jollar och när jag var 15år köpte jag en Mälar 22;a o.s.v.. Och nu en pråm 😂😂😂
 12. Då kanske det finns tillfälle att uppfylla drömmen
 13. Håller med Navigere till viss del, dock inte bortskänkes på en Senorita... En av mina drömbåtar för 100 år sedan 🙏
 14. För en äldre segelbåt kommer priset som en funktion av skick på segel och motor. Är det funkis och är fräscht så är det säljbart om inte är det bortskänktes.
 15. Torch Red

  Båtlivet i USA

  Coronet Oceanfahrer var min drömbåt i slutet av sextitalet, början sjuttitalet. Jag sparade ihop så jag kunde köpa en. Hustrun tyckte dock att en toppentomt på Ljusterö var en bättre investering. Så det blev det. Hon hade rätt. Senare köpte jag andra båtar.
 16. Ska titta på ett båtskjul och eventuellt lägga ett bud. Problemet är att skjulet säljs tillsammans med en segelbåt och jag har noll koll på segelbåtar. Den ska tydligen vara i fint skick och 31 eller 32 fot lång. Priset för skjulet har jag rätt bra koll på men vad kan båten tänkas vara värd och förutsatt att den är i ok skick, är den säljbar?
 17. Lars Ström

  Båtlivet i USA

  Wow..10 år sen..!! Time to go back to world famous Lake of the Ozarks, MO Picture by me 2011 LOTO Shootout
 18. Lars Ström

  Båtlivet i USA

  KRMS News The draw-down of Lake of the Ozarks continues. "We had a large rain event a few weeks ago. Had a lot of water put into the Osage Basin, Truman absorbed most of that and now we're evacuating that water from Truman Lake" says Shoreline Management Supervisor Bryan Vance with Ameren Missouri, "so we're a few feet lower than what we will be when the summer boating season rolls around." He tells KRMS News the lake level right now is around 655 feet, but by the time Memorial Day rolls around it’l
 19. Lars Ström

  Båtlivet i USA

  Har en rätt rolig historia om Coronet 32 Oceanfarer..och fördelen med större fendrar.. På 70-talet så ägde en av mina sponsorer Nacka Asfalt en Coronet 32 Oceanfarer.. Vart ombordbjuden på båten vid ett tillfälle i Saltsjöbaden Tord Strand och hans bekanta satt och drack groggar på akterdäck..när det började ta slut i flaskan ropade Tord till mig.. Lasse hämta en av dom ny fendrarna i fören..visade sig att dom var jättetunga.. Tordan och asfaltsgänget hade varit till Polen med båten..fyllt alla fendrar ombord med vodka. Är nog preskiberat nu, samt den mycket charmiga Tord S
 20. Lars Ström

  Båtlivet i USA

  @Gelis För ett antal år sedan var jag och kollade på en begagnad Coronet som den på bilden..Florida solen och saltvattnet hade tagit ut sin rätt.. VP dreven var i mycket dåligt skick och båten samma sak. Vi skrattade och sa..man kan ju annonsera den som bättre begnad i Sverige.. Tror begärt pris var runt 2.000 dollar..
 21. Lars Ström

  Båtlivet i USA

  Matilda har landat på Ingarö.
 22. Lars Ström

  Båtlivet i USA

  Well..sonen och hans vän lämnade Mariehamn i gryningen och är nu i Furusund..Vilket känns mycket skönt som far..!! Ganska blåsigt med en och en halv meter vågor. Nu kan man sova vidare.. Själv är jag ingen vän av stora öppna vatten..!!
 23. Gelis

  Båtlivet i USA

  En Coronet i full fart ut på Intracoastal Waterway året är 1965. Pier 66 tornet verkar vara under uppbyggnad.
 24. XSailor

  Båtlivet i USA

  Ganska tuff resa den här årstiden, ganska ensamt om man får strul med motorn. Men säkerligen fin stämning i skärgården !
 25. Lars Ström

  Båtlivet i USA

  Väldigt lugnt i hamnen Mariehamn. Allt verkar stängt även krogen Arken. Blåsigt och minusgrader i natt med det biter inte på två vikingar..!!
 26. Lars Ström

  Båtlivet i USA

  "Matilda" är nu i Mariehamn och färden forsätter i morgonbitti.
 27. Lars Ström

  Båtlivet i USA

  I Nådendal tidigt i morse startade resan till Stockholm för Matilda.
 28. Lars Ström

  Båtlivet i USA

  Inte bara hemmahamn..Vi körde båttävling där många gånger. https://svera.se/blogg/the-swedish-gp-dufnasviken-two-hours-race-1972-1976-3/
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

By continuing to browse our site you agree to our use of cookies