Jump to content

Unread Content

Showing status updates, topics and events posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Daniel Thelin

  En tanke för stöldsäkring...

  Antog det eftersom du skrev ovan, men kanske bara var en liten gissning!
 3. Lars Ström

  Båtlivet i USA

  Kraftigt off topic men fann Expressens artikel om "bakslaget" med huset märkligt. Har ju själv tittat på hus för köp en längre tid men finner att husmarknaden i Florida för närvarande är enormt uppblåst.. Känns som den kan punka när som helst Letade mig fram till deras hus som mäklaren har ute på försäljning..och fann att det ligger söder om Miami i ett i mitt tycke tråkigt område. Långt från vatten.. Man ser också att huset är gammalt..byggt 1999 och är då inte till dom nya orkan reglerna som kom några år senare. Florida är unikt med fastighets registret för man kan se allt om en fastighet..vem ägaren är, hur många gånger det sålts och till vilket pris samt massa annat intressant. Huset köptes av nuvarande ägare i December 2019 för 3 055 000 dollar. Nu har man man blåst upp priset till över 7 miljoner dollar..!!!..på fyra år..Helt galet..men så ser läget ut nu i nästan hela Florida. Man har nu sänkt till $6,995,000..!! Folk som har hus Vi vill köpa begär dubbelt från priset dom betalade för 3 år sedan.. Senast frågade jag mäklaren på ett hus vi var intresserade av..Du vill ha 700 000 dollar för detta hus som dom köpte 2021 för 350 000 dollar.. Varför 700 000 och inte 800 000 frågar jag.??.det tyckte han var orimligt men 700 000 var rimligt.. Marknaden styr säger mäklarna som har blåst upp priserna..och då tackar jag för kaffet. En normal prisökning på deras hus bör vara runt 5 kanske 10% om året..men att lägga på en miljon dollar per år man ägt huset borde skrämma varenda köpare.. Man bör tillägga att det finns just nu hundratals hus till salu i samma området där Madeleine och Chris har så tufft bakslag..😀 Dom flesta mycket nyare vilket folk gillar..Ett 25 år gammalt hus är sådär..!! Se min sista bild..med alla röda markeringar och pris i är hus till salu..finns dyrare och billigare.. I min värld känns det som husbubblan redan läcker och är på konstgjord anding till i höst. Samma hände ju med uppblåsta priser på befintliga båtar..där är det nu stor punka och priserna är tillbaka på före Covid nivå. Madeleines och Chris bakslag med huset – igen 1 mar 2024 Madeleine och Chris bor i ett lyxigt hus i Florida. Men försäljningen går riktigt trögt. Nu sänks priset med flera miljoner kronor – igen.
 4. Kuling

  Båtfilm

  Varför åker du inombordare istället för utombordare? Den frågan får ett svar i denna filmen.
 5. Earlier
 6. Racorfiltrerna är urplockade och rengjorda, ska montera tappkran istället för bottenplugg. Passar på att byta alla bränsleslangar samt monterar filtrerna på lämpligare plats för att enklare kunna tömma dem vid behov.
 7. Lars Ström

  Jorden-runt-drömmar

  @Baretta WOW..här var det mycket verkstad och lite snack..inte tvärt om.. Underbart att höra att Du-Ni gjorde det. Får nog fundera på att göra som Navigare..kolla in på Instagram..får väl snik-kolla på fruns då jag själv inte har något..!!
 8. Corall27

  Mercruiser V6 sötv kylning hel / halv?

  Glömde… finns det oljetrycksmätare, batterier- hur många-märke/ålder, elsystemet i övrigt-fabriksbyggt eller ormbo, hur känns hydraulstyrningen i nödstyrning- händer det nått, drevet har för mig att mercruiserdrev e enkelt å lätta på locket å kolla om det finns nå drevsallad, oljan i drevet? en grej som många förtränger inkl mig sjäv, kapellet hur är skicket, sömmar å dragkedjor? Ett nytt kapell kan kosta som en motor.. vill inte vara dum på nåt sätt men det är alltid billigare å köpa en båt där allt finns och är i bra skick!
 9. Lars Ström

  Nyheter i Marinbranchen.

 10. Stinger260

  Båtliv i Örlogsstaden Karlskrona med omnejd

  Medan julen nalkas så kommer nu här den officiella filmen för Örlogsstaden Poker Run 2023
 11. Pirayaf20

  Solnedgångar

  Får bli en rörlig bild i den här tråden. Tre starka S. Segmo, Smuggler och Solnedgång. IMG_7560.mov
 12. nomad

  Tanka bensin i dunk

  Fy fan, om man har varit med om detta är det jävligt jobbigt att se =(
 13. Björn H

  Mer effekt / trimma Kad 43

  Hej Morgan. Kan du berätta lite mer om din setup. Vad har din uppgradering kostat. Vilket drev har du och med vilken utväxling. Mvh Björn
 14. JanJ

  Bilder Från Båtliv

  Några veckor sedan. Långt till is i Stockholms skärgård, så långt till torrsättning.
 15. Tack för er input. Det var precis sådana där detaljer jag funderade på. Bra att veta! 👍
 16. Johan Åström

  Söker svenskbyggd(?) typ 30 fot centre console

  Benotti är en ren kopia av High Tech 300 wa. Knoll och Tott köpte ett skrov och förlängde båten 2 fot, drog ut linjerna bakåt. Finishen blev nog inte den bästa. Problemet blev att aktre delen kom så lågt att drevet kom för långt ned i vattnet och bromsade farten. Med över 450 hk kom de upp i 40 knop, var själv med och körde den. Dåvarande ägaren var inte nöjd Med vår High tech 300Wa gjorde vi 51 knop med 315 hk. De som kopierade, var glada entusiaster. De kopierade till och med våra ståstolar, så allt bling bling var det inte fel på, resten har båtbesiktningsmannen Rybbe tagit upp. Hittade ingen kombimatta i laminatet, bara huggen matta vilket gör skrovet vekt och mjukt, dock är det mycket plast i den, så den är för tung. Hoppas alla brister är åtgärdade Lycka till J
 17. Speedy

  Från Don Aronow till Boghammar Magnum

  Sprang förbi denna bilden precis på sociala media... Ska tydligen vara en Magnum av någon sort... Ser krallig ut...
 18. Är det någon som har eller känner någon som åker med någon av dessa maskiner? Jag skulle vilja testa någno av mina ECU's på en fungerande motor för att se om kombinationen fungerar eller ej på en i övrigt fungerande motor. Är detta vansinne? Riskerar men något på den fungerande motorn? Jag inbillar mig att detta förfarande ändå är bättre än att sätta en fungerande ECU på min maskin (om det nu skulle finns något på min motor som skulle kunna orsaka skada på annan ECU). Gärna nära Karlskrona men jag kan skicka en burk om det skulle finnas alternativ längre bort.
 19. JanneM

  Arrow 510

  Byggdes av Kurt Anderssons båtbyggeri i Elmsta.
 20. Lindahl195

  12-rotors Wankel båtmotor?!

  https://m.youtube.com/watch?v=VE7rOVDRzDA&feature=youtu.be
 21. Jarlingar

  Fjordling Poker Run

  Om ni ska dit så bildbomba! 😀 https://www.hamnen.se/fjordling-poker-run-stilstudie-i-vackra-ganglagen/
 22. Infamous

  Hydrolift x-17

  VM i trådlyft Går i samma tankar. Vad jag hört så kommer 175hk tvåtakt som sitter i, förr eller senare att ge upp, då ett lager ger sig på axeln. Finns folk som bytt till nyare drivpaket samt även bytt till utbordare. Fler erfarenheter?
 23. Det är klart det funkar. Jag sjösatte ju Segmon på vår egen grusramp
 24. Sprint

  Prissätta en Riva 34 Portofino??

  Ja Olle är en trevlig prick! // Klas
 25. Jens

  Professional Boatbuilder, arkiv

  Trevlig länk, tack!
 26. Eken

  Semesterbåt till vettigt pris.

  Skönt att det efter omständigheterna känns okej med livet! Klart du ska köpa en Coronet, det var vad jag gjorde när jag hamnade i din situation. Det har åtminstone hållt mig sysselsatt 😉 Det är gedigna båtar som är väl värda att ta hand om tycker jag, dessutom börjar de bli rimliga i pris. Jag har en 26 Family, den är med dagens mått mätt kanske bäst för två till tre personer. Men om man gillar varandra så har den faktiskt fem kojplatser. Inte den bästa planande båten med ett väldigt platt V-form i aktern, men om man inte har behov av att kunna åka fort i hög sjö så är det ett skrov som är lättdrivet och därmed ger låg soppaförbrukning trots att det är en tung pjäs. Vill man åka fortare så titta på någon av modellerna med 24-fots skrovet som har ett mer traditionellt V-format skrov och är lämpligare för mer fart och går klart bättre i sjön. För att få veta allt om just Coronets modeller så kan man kika på klubbens hemsida, www.coronet.nu
 1. Load more activity
 • Recent Achievements

  • Week One Done
   Lars Bäck
   Lars Bäck earned a badge
   Week One Done
  • Week One Done
   Krüger
   Krüger earned a badge
   Week One Done
  • Dedicated
   Baretta
   Baretta earned a badge
   Dedicated
  • Dedicated
   Krüger
   Krüger earned a badge
   Dedicated
  • Reacting Well
   Baretta
   Baretta earned a badge
   Reacting Well
  • Explorer
   farbrorhans
   farbrorhans went up a rank
   Explorer
  • Community Regular
   Sundancer
   Sundancer went up a rank
   Community Regular
  • One Month Later
   Björn H
   Björn H earned a badge
   One Month Later
  • Veteran
   Kuling
   Kuling went up a rank
   Veteran
  • Experienced
   Jens
   Jens went up a rank
   Experienced
×
×
 • Create New...

Important Information

By continuing to browse our site you agree to our use of cookies