Jump to content

Unread Content

Showing status updates, topics and calendar events posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Kalle AMK

  Nyheter i Marinbranchen.

  faktiskt ett väldig smart sätt att få hel badbrygga OCH utombordare. Bästa av två världar. Nu har inte just denna designer tänkt så men annars tror jag även att linjerna går att få ihop bättre med denna lösning.
 3. Today
 4. JanJ

  Båtlivet i USA

  Texas är ju Texas. Inte lite långt från kusten med Amarillo?
 5. Last week
 6. Speedy

  Båtfilm

  Skulle ju inte själv överväga en träbåt men...
 7. Earlier
 8. Stinger260

  Mega Yacht tråden..

  Smaken är som baken, jag gillar den. Riktigt häftigt, och toppfarten var ju rätt imponerande med 38 knop. Räckvidden var ju dock mindre bra som du säger. Men det kanske är en icke fråga om man har råd med en sådan skuta, jag har ingen aning
 9. Stinger260

  Båtliv i Örlogsstaden Karlskrona med omnejd

  Intressant, de visste jag inte. Vad tar dom för en säsong att förvara så? Eller är det bara kunder som köpt båtar via 1852 som får den möjligheten?
 10. Navigare

  Smuggler

  @Kalle AMK Det finns en lokal skvallergrupp på Fejsbok för Åkersberga typ ”Åkersberga Aktuellt”. Pröva att fråga där, kan bli ett skönt avbrott från de normala inläggen om bortsprungna hundar, katter, barn och annat löst.. 🙂
 11. Stinger260

  Bilder Från Båtliv

  Bjuder på en sommarbild. Nu längtar man till säsongen 2021! Bild tagen utanför Kobebus i Karlskrona skärgård
 12. Lind4hl

  Tobbe letar båt

  Juste så kanske det är ja! Minnet sviker lite.
 13. Senijoh

  Köpa ny båt

  Båten. Cranchi 43 från 98 då Volvo penta köpte in 2 st lika för att testa ips drev mot axlar min båt är med raka axlar och var i deras ägo tills 2006 då dom lyfte i 2 st d6 435 och sålde båten. Båten går väldigt bra och tryggt mellan typ 20 - 32 knop i marchfart finns lite till att ge men inte mycket.
 14. Conny Wisselgren

  Dags för ny båt, Saga 315 ?

  Tack för reflektioner och rekomendationer 🙂 Tyvärr blev det ingen affär då allt visade sig vara ett bedrägeriförsök, det fanns ingen båt, bara folk som var sugna på handpenning.... Polisanmält nu. Vi får leta vidare 🙃🙃 Allt gott !
 15. Flajjan

  Val av Varmvattenberedare

  Detta är en bra modell av VV beredare: VARMVATTENBEREDARE 22L (seasea.se) Anledningen är att den har ett hölje av glykol = 7 liter glykol runt om istället för som dom flesta - en rör stump i mitten. Haft en sådan, var mycket nöjd. Jag hade satsat på så stor som jag får plats med så man kan duscha och ha sig när man vill det.
 16. Vi är ju många som har problem med bränslepumparna som far illa - och sen låter illa, för att till slut i värsta fall ger upp - pga den dåliga kvaliteten på dagens bensin... Är detta något som råder bot eller lindrar den risken, när man nu sen i somras har fått sig en ny fin pump installerad?! https://sta-bil.se/info/om-branslestabilisatorer/
 17. DragonApan

  Bygga om båt från inombordare till utombordare

  @Kakaduva villket motormärke kikar du på?
 18. Gasglad

  Rök från D2 55

  Kolla turbo, spridare , bränsletryck om allt det stämmer så kanske det behövs en mindre propp
 19. Marcus Lundahl

  KAD43 Kompressorstrul - slår av/på

  Hej Upptäckte att ett fel vid vinterservice som jag vill ha hjälp med. Har en 34 fots båt med dubbla KAD43. Märkte att kompressorn på SB sida låter lite annorlunda med ett kraxande ljud vi tomgång. När jag drar på så är allt normalt upp till ca 1500 varv då kompressorns slår på som den ska men slår direkt slår av igen. Sedan går motorn utan kompressor på varvtal över 1500 rpm - turbo kickar i som den ska vid 2500 men den är ju Magnet eller reläet? Vad kan det vara ?
 20. Kalle AMK

  Köra på land med vatten på renspolningsavslutningen

  Jag sitter här hemma med popcornskålen bredvid mig och hoppas på en riktig battle här. Tyvärr tycks den utebli men hoppas hoppas 😆
 21. JanJ

  Båtbytartankar

  Aha, trodde du bytt till en nyare.
 22. NON

  Varför släppa ut glykolen?

  Om smoggning ska ha någon funktion så måste motorn kvävas och då råder det inte längre undertryck. Men det kanske är som du säger att lmm är känsligare.
 23. Banarne

  (halv)galen fundering om "akterpropeller"

  Intressant lösning.... Det står att deras 2 motorer tillsammans ger ca 1 hk och båten har ju ungefär samma tyngd som min. Är ändå lite tveksamt till att ha dessa grejer fast monterade under båten. Har för mig ha läst någonstans att dessa små elutombordare ska lyftas upp ur vattnet när de inte används. De kanske inte är gjorde för kontinuerligt liv under vattnet?
 24. Speedy

  En tråd om militära fartyg

  intressant att se hur det såg ut i örlogshamnen "förr" med hjälp av Eniros historiska flygfoton jämfört med idag. Man kan bland annat se en bjässe vid kajen nere till höger på den gamla bilden...
 25. robinrobin

  Båtfrakt från UK

  Nog ingen dum ide! Kräver lite extra planerande med avlossning och temporär båtplats i Danmark, annars är ju det en enkel resa hem. Tål att tänkas på!
 26. joi

  Hjälp med hydraulstyrning

  Ja jag tyckte också att det var lite vekt vet inte hur många hk som den är godkänd för men det är nog en bra ide att skaffa sig en ny styrning den där modellen är säkert 20år gammal. 👍
 27. Tony

  Mått för bockar till Bavaria 27 Sport

  Vad blev det för kölbockar och stöttar, behöver liknande till en Bavaria 27?
 28. nomad

  Mer effekt / trimma Kad 43

  Börjar tro att någon driver med oss =(
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

By continuing to browse our site you agree to our use of cookies