Gå till innehåll

Riktlinjer

CyberMarine är ett oberoende forum som drivs ideellt av administratörer och moderatorer. Syftet med CyberMarine är att erbjuda en diskussionsplats för båtintresserade inom relaterade ämnen.

Om du vill komma i kontakt med oss så skicka en e-post.

 

Som ägare har vi ett ansvar att hålla uppsikt över det som skrivs på forumet och att rensa forumet från material som strider mot svensk lag eller mot dessa regler. Inläggen uttrycker endast den enskilda medlemmens åsikter och lösningar. Vi på CyberMarine står inte nödvändigtvis bakom de åsikter som publicerats på forumet.

 

Iakttag netiquette och respektera reglerna som finns är för allas trevnad och vår existens. Brott mot dessa kommer att leda till en varning.

Varningar delas ut av administrators eller moderatorer vid brott mot netiquette eller regler. Efter tredje varningen inom 3 månader stängs kontot av i 7 dagar. Vid upprepade avstängningar blir kontot permanent avstängt. Vid avstängning meddelas medlemmen om avstängningen och skälen på den e-post adress som är angiven vid registrering. Avstängningar kan inte överklagas.

Genom att delta på CyberMarine förbinder du dig att följa dessa förhållningsregler.

Allmänt hyfs (Netiquette):

Regler och sånt:

Inlägg av följande karaktär kommer att redigeras eller raderas:

  • Håll en trevlig ton och respektabel nivå på argumenten.
  • Även om du är bekant med andra medlemmar så använder vi varandras ”forumnamn” och inte riktiga namn av respekt för varandras integritet.
  • Ha respekt för andra läsare, om du stavar illa använd ett rättstavningsprogram. Börja meningar med stor bokstav och avsluta dem med en punkt (.), utropstecken (!) eller frågetecken (?).
  • Smiles är bra, men max en per ord i inlägget. ;)
  • Citera inte långa texter. Om du måste citera så korta ner citaten till den bit av citatet du talar om.
  • Håll dig till diskussionsämnet.
  • Att agera under flera kontonamn kan leda till permanent banning av samtliga konton.

     

Du får inte publicera material som är skyddat av internationella eller nationella upphovsrättslagar och som är skapat av någon annan person än dig själv. Länkning till material som publiceras från annan webbplats är tillåtet så länge det tydligt framgår att det inte är CyberMarine som publicerar materialet. Bilder eller filmer som man själv inte har upphovsrätten till får inte laddas upp till CyberMarine.

 

Upphovsrätten till publicerade bilder, filmer och annat uppladdat material på CyberMarine stannar hos den ursprungliga upphovsmannen (den som tog bilden eller filmen) och om du vill använda en publicerat material måste du kontakta upphovsmannen och be om tillåtelse att använda det i andra sammanhang.

Smygreklam från företag accepteras inte på forumet. Om du har en tjänst eller vara som du är villig att erbjuda CyberMarines användare på unika villkor så ska du kontakta en moderator och diskutera möjligheten. Övriga ”smarta” smygreklaminlägg innebär en varning.

 

Ogillar du ett inlägg? Klicka på ”Rapportera”-länken på inlägget så görs samtliga moderatorer uppmärksamma på det och kommer att hantera inlägget.

Medlemmar får inte använda sig av dubbla konton och inte heller nyöppnade konton i syfte att komma runt avstängning för brott mot reglerna.

Kritiska inlägg mot näringsidkare ska vara balanserade och erbjuda näringsidkaren möjlighet att bemöta kritiken.

 

Övrigt:

  • Kritik mot andra båtforum eller dess medlemmar samt otillbörlig reklam för CyberMarine.
  • Inlägg av politisk karaktär som inte direkt berör båtar och båtliv som exempelvis hets mot folkgrupp, rasism och diskriminering.
  • Uppmaning till våldsbrott, uppvigling eller hot om våld.
  • Personliga påhopp eller ärekränkning.
  • Uppenbara provokationer.
  • Spridning, länkar eller tips om piratkopierade program, appar, filmer, spel eller andra upphovsskyddade alster.
  • Om du har åsikter om hur forumet drivs eller hur en enskild medlem beter sig så kontakta valfri administrator eller moderator. Att posta inlägg öppet av den karaktären slutar aldrig väl. Men vi som driver forumet är mycket intresserade av att höra dina åsikter så ta gärna kontakt med oss.
  • Promilleinlägg kan ge upphov till svår ångest dagen efter.
  • Håll till styrbord i trånga farleder och ge plats för seglare.
  • Vi uppskattar om ni inte gör reklam för detta forum på andra båtforum! Vi ska leva på egna meriter!
×
×
  • Skapa nytt...

Viktig information

Genom att fortsätta läsa på vår webbplats accepterar du vårt användande av cookies